bewaar
Kalfsschnitzel met sherry en olijven
Kalfsschnitzel met sherry en olijven
bewaar

Kalfsschnitzel met sherry en olijven

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ongepaneerde kalfsschnitzels

½

milde paprikapoeder

75 g

koude boter

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse peterselie

5 eetlepels

zwarte olijven zonder pit

75 ml

sherry

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Vlees met paprikapoeder en zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el boter verhitten. Vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Peterselie en olijven door bakvet roeren en sherry erbij schenken. Al roerend aan de kook brengen. Rest van boter in klontjes snijden en door jus roeren. Jus even zachtjes doorwarmen. Vlees over vier warme borden verdelen en jus erover schenken.