Kalfsschnitzel met notenkorstje

hoofdgerecht
4 personen
2
3
Advertentie
Ingrediënten
- 100 g hazelnoten (of cashewnoten, ongezouten)
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels bloem
- 1 ei
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (a ca. 125 g)
- zout en versgemalen peper
- 1 citroen
- 50 g boter
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Noten grof malen en met paneermeel mengen. Bloem zeven boven plat bord. In diep bord ei met 1 eetlepel water loskloppen. Schnitzels met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Schnitzels door ei halen en vervolgens door notenmengsel. Noten goed aandrukken en paneerlaagje 5 minuten laten opstijven. Citroen in 8 partjes snijden.
- In koekenpan boter verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten per kant lichtbruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met gebakken aardappels en (asperge-)broccoli.
Advertentie