bewaar
Kip met salie en citroen in krokant jasje
Kip met salie en citroen in krokant jasje
bewaar

Kip met salie en citroen in krokant jasje

40 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

4

kipfilets

zout en versgemalen peper

60 g

Parmezaanse kaas

8 blaadjes

salie

1

ei (L)

4 el

bloem

100 g

paneermeel

6 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Citroen wassen en schil op fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Kipfilets in de breedte halveren. In elk stuk kip met scherp mes een diepe inkeping maken. Kip omscheppen met citroenrasp en citroensap. Bestrooien met zout en peper. Korstjes van kaas snijden. Kaas in 8 stukjes snijden die in kipfilets passen. Kip vullen met stukje kaas en salieblad. Opening dichtsteken met cocktailprikkers.

2

In diep bord ei loskloppen. Bloem op bord strooien, paneermeel op ander bord. Kipfilets eerst door bloem, dan door ei en vervolgens door paneermeel wentelen. Paneermeel goed aandrukken. In grote koekenpan olie verhitten. Kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken; halverwege keren. Rest van citroen in plakjes snijden en bij kip serveren. Lekker met verse pasta en bijvoorbeeld broccoli.