Gehaktballetjes

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
2
40
Advertentie
Ingrediënten
- 2 (kruimige) aardappels
- 350 g rundergehakt
- zout
- 2 teentjes knoflook
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 takjes peterselie
- peper
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 3 el olijfolie
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardappels schillen, in stukken snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen in pan gehakt met 2 el water en snufje zout rul bakken. In kom aardappels fijnprakken. Knoflook pellen en snipperen. Knoflook, aardappels, gehakt en Parmezaanse kaas door elkaar mengen. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ei loskloppen en door mengsel mengen. Van gehaktmengsel kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel halen.
- In pan olie verhitten en balletjes in 3 à 5 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met frisse groene salade en focaccia.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Italië