bewaar
Gehaktballetjes
Gehaktballetjes
bewaar

Gehaktballetjes

35 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

(kruimige) aardappels

350 g

rundergehakt

zout

2 teentjes

knoflook

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

3 takjes

peterselie

peper

1

ei

4 el

paneermeel

3 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Aardappels schillen, in stukken snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen in pan gehakt met 2 el water en snufje zout rul bakken. In kom aardappels fijnprakken. Knoflook pellen en snipperen. Knoflook, aardappels, gehakt en Parmezaanse kaas door elkaar mengen. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ei loskloppen en door mengsel mengen. Van gehaktmengsel kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel halen.

2

In pan olie verhitten en balletjes in 3 à 5 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met frisse groene salade en focaccia.