Tomaten met krokant deksel

Advertentie
Ingrediënten
- 8 trostomaten
- 1 stukje Parmezaanse kaas (ca. 50 g)
- ½ zakje verse Provençaalse-kruidenmix (a 20 g)
- 4 el paneermeel
- 3 el olijfolie
- 2 el tapenade (groente bakje a 100 g)
- (versgemalen) peper
Keukenspullen
- ovenschaal 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Tomaten wassen, kapje eraf snijden en tomaten met puntige tl iets uithollen (uitholsel en kapjes worden niet gebruikt). Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. Provençaalse kruiden fijnsnijden. In kom kaas, kruiden, paneermeel en 1 el olie door elkaar roeren.Klein beetje tapenade in elke tomaat scheppen. Kaas-paneermengsel erover verdelen. Tomaten in ovenschaal zetten. Bestrooien met peper en besprenkelen met rest van olie. In midden van oven tomaten ca. 25 minuten bakken tot bovenkant mooi goudbruin is. Lekker bij (gegrilde) biefstuk of kip en knoflookaardappeltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 10 g
- vet 16 g