bewaar
Kaasschnitzel met geroosterde tomaten
Kaasschnitzel met geroosterde tomaten
bewaar

Kaasschnitzel met geroosterde tomaten

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 schaaltjes

cherry-trostomaten

2 eetlepels

balsamicoazijn

4 eetlepels

olijfolie

400 g

leerdammer caractèrekaas

1 zakje

verse basilicum

4 plakken

Coburger rauwe ham

4 eetlepels

bloem

2

eieren

8 eetlepels

paneermeel

zout en versgemalen peper

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten voorzichtig wassen. Tomaten (met takjes) in ovenschaal leggen, balsamicoazijn en 1 eetlepel olie erover schenken. Tomaten in midden van oven ca. 15 minuten roosteren, tot schil openbarst. Intussen korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm en 1 cm dik snijden. Op elk stuk kaas enkele blaadjes basilicum leggen. Kaas met plakjes ham omwikkelen. Bloem boven bord zeven. Eieren in diep bord loskloppen. Paneermeel op bord strooien. Kaasplakken eerst door bloem, dan door eieren en vervolgens door paneermeel wentelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en kaasplakken op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege omdraaien. Geroosterde tomaten uit oven nemen en met zout en peper bestrooien. Kaassschnitzels serveren met geroosterde tomaten en garneren met overgebleven basilicum. Lekker met warm stokbrood.