bewaar
Asperges met rauwe ham
Asperges met rauwe ham
bewaar

Asperges met rauwe ham

15 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

2 schaaltjes

aspergetips

zout

1 teentje

knoflook

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

balsamicoazijn

peper

½ zakje

verse basilicum

100 g

Coburger rauwe ham

Aan de slag

Dun plakje van onderkant van aspergepunten afsnijden. In pan met kokend water en zout asperges in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Olie, azijn, zout en peper toevoegen en tot dressing kloppen. Steeltjes van basilicum verwijderen, blad in flinterdunne reepjes snijden. Aspergepunten en plakjes ham rangschikken op zes bordjes. Dressing en basilicum erover verdelen.

tip

algemeenVervang de Coburger rauwe ham eventueel door een gerookte vleessoort, zoals ribeye (vleeswaren), of eendenborst.