bewaar
Crostini met linzenpuree en rauwe ham
Crostini met linzenpuree en rauwe ham
bewaar

Crostini met linzenpuree en rauwe ham

18 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

½ blikje

linzen

1 teen

knoflook

2 takjes

selderij

1

trostomaat

4 plakjes

rauwe ham

4 eetlepels

olie

zout en peper

4 sneetjes

vloerbrood

Aan de slag

1

Linzen laten uitlekken en grof prakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Selderij boven linzen in stukjes knippen. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden. Ham in reepjes snijden en samen met tomaat door linzen scheppen. Met 2 eetlepels olie tot smeuïge puree mengen. Puree met zout en peper op smaak brengen.

2

Brood aan beide kanten dun met rest van olie bestrijken. Brood in broodrooster of onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren. Sneetje schuin doormidden snijden en besmeren met linzenpuree.