bewaar
Kip met yoghurt en olijven
Kip met yoghurt en olijven
bewaar

Kip met yoghurt en olijven

15 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

gebroken sperziebonen

3 eetlepels

olie

1 schaaltje

kipfiletblokjes

1 eetlepel

gehakte knoflook

2 eetlepels

zwarte olijven zonder pit

250 g

couscous

200 ml

volle yoghurt

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In pan met kokend water sperziebonen in 8-10 min. beetgaar koken. In wok olie verhitten en kipblokjes met knoflook en olijven 3-4 min. roerbakken. Intussen in schaal couscous met 425 ml kokend water 5 min. wellen. Yoghurt door kip roeren en gerecht nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Koriander grof hakken en helft door yoghurtkip scheppen. Sperziebonen afgieten. Couscous in vier diepe borden scheppen en kip met yoghurtsaus erover verdelen. Sperziebonen ernaast scheppen. Rest van koriander erover strooien.