bewaar
Stamp met sperziebonen, tonijn en olijven
Stamp met sperziebonen, tonijn en olijven
bewaar

Stamp met sperziebonen, tonijn en olijven

30 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappelen

600 g

sperziebonen

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 bekertje

slagroom

2 blikjes

tonijn in olie

½ potje

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen met schil in vieren en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek de sperziebonen doormidden. Kook ze in water in ca. 7 min. beetgaar.

3

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelen en de slagroom toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de sperziebonen, de tonijn met olie en de olijven erdoor. Verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper en zout.