bewaar
Sperziebonen met mediterrane tonijnsaus
Sperziebonen met mediterrane tonijnsaus
bewaar

Sperziebonen met mediterrane tonijnsaus

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

500 g

sperziebonen

2 blikken

tonijn moot in olijfolie

1

rode paprika

1 kleine

ui

1 teen

knoflook

75 g

zwarte olijven

Aan de slag

Halveer de aardappelen en kook ze in weinig water in 25 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels tonijnolie en fruit hierin de paprika, de ui, de knoflook en de olijvenplakjes. Verdeel de tonijn in stukken en schep deze bij het mengsel in de pan. Warm het voorzichtig omscheppend door. Giet de sperziebonen af en schud ze om met 1 eetlepel tonijnolie. Verdeel de aardappelen en bonen over 4 borden, schep het tonijnmengsel erop en strooi er naar smaak zout en peper over.