bewaar
Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus
Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus
bewaar

Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus

20 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 300 g

broccoli

2 blikjes

tonijn

300 g

tagliatelle

2 el

olijfolie

2

uien

1

rode paprika

1 blik

tomatenblokjes

50 g

zwarte olijven

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht op. Verdeel de tonijn in stukken.

2

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de uien 3 min. Voeg na 2 min. de paprika toe. Voeg de tonijn, de tomatenblokjes met vocht en de olijvenplakjes toe. Verwarm nog 3 min., schep af en toe voorzichtig om. Voeg tonijnwater toe als de saus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de tagliatelle en de broccoli luchtig door de tonijnsaus. Serveer direct.