bewaar
Nectarinetaartjes
Nectarinetaartjes
bewaar

Nectarinetaartjes

15 min. bereiden
15 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

½

sinaasappel

100 g

amandelspijs

4 eetlepels

crème fraîche

4

nectarines

1 zakje

amandelschaafsel

1 eetlepel

suiker

Dit heb je nodig

  • bakplaat, ingevet

Aan de slag

Bladerdeeg uitgespreid op werkvlak in 10 min. laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en 1 el oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kom amandelspijs met vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In oven taartjes in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Op vier bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.

tip

algemeenDeze taartjes zijn ook heerlijk met partjes perzik of abrikoos. Reken op 1 perzik of 2 abrikozen per taartje.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.