bewaar
Gevulde perziken met room
Gevulde perziken met room
bewaar

Gevulde perziken met room

35 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikken

peziken op vruchtensap

150 g

amandelspijs

1

sinaasappel

4 eetlepels

sinaasappellikeur

75 g

pistachenootjes ongepeld

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

1

In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen. Amandelspijs in kommetje verkruimelen. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen. 2 Eetlepels likeur erdoor mengen. Holtes van perziken vullen met spijsmengsel. Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen. Over gevulde perziken schenken. Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken. Over perziken strooien.

2

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren. Intussen sinaasappelsap door crème fraîche kloppen. Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.