Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 25 blaadjes verse spinazie (wilde)
- 1 stengel bleekselderij
- 4 kipfilets
- 100 g verse rivierkreeftjes
- 150 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
- 75 g ongezouten roomboter (koud)
- 380 ml visfond
Keukenspullen
- vershoudfolie
- ovenbestendige pan (Ø 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog. Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.
- Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes. Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan. Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.
- Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken. Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rijst met de bleekselderij.
Tip:
De kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes
- 25 blaadjes verse spinazie
Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog.
- 1 stengel bleekselderij
Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.
- 4 kipfilets
- 100 g verse rivierkreeftjes
Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes.
- 150 g witte snelkookrijst
Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 25 g ongezouten roomboter
Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan.
Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.
- 380 ml visfond
Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken.
- 50 g ongezouten roomboter
Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rijst met de bleekselderij.