bewaar
Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes
Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes
bewaar

Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

1 uur 5 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 blaadjes

verse spinazie

1 stengel

bleekselderij

4

kipfilets

100 g

verse rivierkreeftjes

150 g

witte snelkookrijst

75 g

ongezouten roomboter

380 ml

visfond

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • ovenbestendige pan (Ø 30 cm)

Aan de slag

1

Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep de spinazie droog. Snijd de bleekselderij in blokjes. Dompel de bleekselderij 30 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. Dep droog.

2

Leg de kipfilet tussen plasticfolie en sla (met vleeshamer) zo plat mogelijk. Bestrooi met peper en zout en beleg met spinazie en rivierkreeftjes. Rol de kipfilets strak op en sluit af met plasticfolie. Laat 15 min. rusten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven op 200 °C. Neem de kip uit de folie. Laat in een ovenbestendige pan de boter lichtbruin worden. Braad kip rondom aan. Zet de pan met deksel in de oven. Laat de kipfilets in ca. 8 min gaar worden. Schep de kip uit de pan en houd warm.

3

Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los. Giet de fond erbij en laat op hoog vuur ca. 1/2 van de saus inkoken. Snijd de rest van de koude boter in blokjes en klop met een garde in gedeelten door de fond. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rijst met de bleekselderij.

tip

algemeenDe kookclubrecepten van AllerHande 8, 2005: Voorgerecht - Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom, Hoofdgerecht - Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes, Nagerecht - Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse