Paprika gevuld met couscous

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el pijnboompitten
- 250 ml groentebouillon van tablet
- 150 g couscous (biologisch)
- 8 stoneleeks uien
- 6 zongedroogde tomaten in olie
- 100 g groene olijven met piment
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie (uit potje zongedroogde tomaten)
- 2 rode paprika's
- 125 g mozzarella
Keukenspullen
- grillmand
Advertentie
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes. Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.
- Schep de komijn, het citroensap en de helft van de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met de rest van de olie en vul royaal met het couscousmengsel. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.
- Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is. Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt. Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Paprika gevuld met couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprika gevuld met couscous
- 4 el pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 250 ml groentebouillon van tablet
- 150 g couscous
- 4 stoneleeks uien
- 6 zongedroogde tomaten in olie
Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes.
- 100 g groene olijven met piment
Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie
Schep de komijn, het citroensap en de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout.
- 2 rode paprika's
- 1 el olijfolie
Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met olie en vul royaal met het couscousmengsel.
- 125 g mozzarella
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.
Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is.
Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt.
- 4 stoneleeks uien
Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.