bewaar
Taboulé met knoflookmosselen
Taboulé met knoflookmosselen
bewaar

Taboulé met knoflookmosselen

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

4 kleine

tomaten

1

komkommer

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse munt

1

citroen

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 kleine

rode ui

2 kg

panklare mosselen

2 teentjes

knoflook

Aan de slag

Couscous volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer in de lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad van peterselie en munt fijnhakken. Couscous met vork losmaken en 2-3 el citroensap, 3 el olie, ui, verse kruiden en blokjes komkommer en tomaat erdoor scheppen. Couscoussalade (= taboulé) op smaak brengen met zout en peper. Mosselen wassen en controleren: kapotte exemplaren en openstaande mosselen die na tik tegen aanrecht niet sluiten weggooien. Mosselen met knoflook in (mossel)pan omscheppen. Rest van citroensap en olie erover sprenkelen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. verwarmen, tot alle schelpen openstaan. Pan tussentijds regelmatig schudden. Mosselen in vergiet laten uitlekken, dichtgebleven exemplaren weggooien. Taboulé op vier borden scheppen en mosselen ernaast leggen.