Ge­gril­de as­per­ges met spek

Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.

(85) waardeer
hollands hoofdgerecht Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten. 4 personen
3 85

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.
 2. Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.
 3. Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 410 kcal
 • eiwit 16 g
 • koolhydraten 34 g
 • vet 23 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 22-23

Gegrilde asperges met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de as­per­ges met spek

1
1
 • 1 kg verse witte asperges
 • 1 el kristalsuiker

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.

2
2
 • 250 g magere ontbijtspek

Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Vet intussen de ovenschaal in. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.

3
3
 • 2 el traditionele olijfolie
 • 180 g aardappelpuree à  la minute naturel
 • ½ zakje verse bieslook

Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn.

4
4
 • 75 g rucola

Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.