bewaar
Gegrilde asperges met spek
Gegrilde asperges met spek
bewaar

Gegrilde asperges met spek

Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

1 el

kristalsuiker

250 g

magere ontbijtspek

2 el

traditionele olijfolie

180 g

aardappelpuree à  la minute naturel

½ zakje

verse bieslook

75 g

rucola

Ook buiten de aspergetijd kun je tegenwoordig dit heerlijke Hollandse gerecht op tafel zetten.

Aan de slag

1

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook met daarin de aspergeschillen, -uiteinden, suiker en zout.

2

Zet of leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Kook de asperges 7 min., neem uit de pan en laat in het vergiet uitlekken. Omwikkel de asperges met spek en leg naast elkaar in de ovenschaal.

3

Bestrijk het geheel met olie en bestrooi met peper. Grill de asperges 6-8 min. en keer halverwege. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en schep door de aardappelpuree. Verdeel de asperges over de borden en garneer met bieslook. Serveer met de puree.