bewaar
Tomaattimbaaltjes
Tomaattimbaaltjes
bewaar

Tomaattimbaaltjes

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

tasty tom tomaten

2 sneetjes

bruinbrood

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

1 teentje

knoflook

versgemalen zwarte peper

4 eetlepels

olijfolie

75 g

pecorino kaas

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet

Aan de slag

Tomaten schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Brood van korst ontdoen en (in keukenmachine) fijn verkruimelen. Kruiden van takjes rissen en fijnsnijden. In kom tomatenplakjes mengen met broodkruim, knoflook en driekwart van kruiden. Op smaak brengen met peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Helft van tomatenmengsel over bodem uitspreiden en aan beide kanten bakken. Overdoen op bord. Nog 2 el olie verhitten en rest van tomaten op zelfde manier bakken. Ovengrill voorverwarmen. In timbaaltjes laagje kaas doen. Helft van tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bestrooien met helft van resterende kaas. Rest van tomaten erop doen en iets aandrukken. Rest van kaas erover verdelen. Timbaaltjes onder grill zetten en bovenkant in 2 min. goudbruin laten kleuren. Glad mes langs rand van vormpjes halen en inhoud voorzichtig op vier borden storten. Achtergehouden kruiden rondom strooien. (Lauw)warm serveren.

algemeenVervang voor een pittiger resultaat de pecorino door gorgonzola.