To­maat­tim­baal­tjes

(32) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 32

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Brood van korst ontdoen en (in keukenmachine) fijn verkruimelen. Kruiden van takjes rissen en fijnsnijden. In kom tomatenplakjes mengen met broodkruim, knoflook en driekwart van kruiden. Op smaak brengen met peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Helft van tomatenmengsel over bodem uitspreiden en aan beide kanten bakken. Overdoen op bord. Nog 2 el olie verhitten en rest van tomaten op zelfde manier bakken. Ovengrill voorverwarmen. In timbaaltjes laagje kaas doen. Helft van tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bestrooien met helft van resterende kaas. Rest van tomaten erop doen en iets aandrukken. Rest van kaas erover verdelen. Timbaaltjes onder grill zetten en bovenkant in 2 min. goudbruin laten kleuren. Glad mes langs rand van vormpjes halen en inhoud voorzichtig op vier borden storten. Achtergehouden kruiden rondom strooien. (Lauw)warm serveren.

Tip:

Vervang voor een pittiger resultaat de pecorino door gorgonzola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.