bewaar
Kaasburger
Kaasburger
bewaar

Kaasburger

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

oud witbrood

1 zakje

verse basilicum

1 bakje

zuivelspread

150 g

geraspte belegen kaas

2

eieren

25 g

boter

8 sneden

bruinbrood

½ zak

rucola

4

tasty tom tomaten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Houd 8 basilicumblaadjes apart, snijd de rest fijn. Meng in een kom de helft van het broodkruim met de zuivelspread, geraspte kaas, fijngesneden basilicum, 1 ei en wat peper tot een homogene massa. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verwarm de ovengrill voor. Klop het resterende ei los in een diep bord. Haal de kaasburgers een voor een door het ei en daarna door de rest van het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 2-3 minuten per kant goudbruin. Rooster de sneden brood onder de hete ovengrill in 3 minuten goudbruin. Leg 4 sneden brood op 4 borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de kaasburger, garneer met de plakjes tomaat en de achtergehouden blaadjes basilicum. Leg de resterende 4 sneden brood erop en serveer direct. Lekker met tomatenketchup.