bewaar
Kalfsschnitzels met een kaaskorstje
Kalfsschnitzels met een kaaskorstje
bewaar

Kalfsschnitzels met een kaaskorstje

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 sneetjes

oud witbrood

75 g

geraspte oude kaas

2

eieren

4

kalfsschnitzels

3 eetlepels

olijfolie

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

Aan de slag

Korstjes van broodsnijden en brood in keukenmachine fijnmalen. In diep bord geraspte kaas mengen met broodkruim. In ander diep bord eieren loskloppen. Schnitzels aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Vlees eerst door losgeklopt ei halen en daarna door kaasmengsel wentelen, zo dat vlees rondom bedekt is (dit niet lang tevoren doen, dan wordt het paneerlaagje te vochtig). Olie in ruime koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Vlees in 4-5 min. per kant bruin en vanbinnen rosé bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met aardappelpuree en kropsla.