Pappardelle met verse tomatensaus

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
21
Advertentie
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- 1 rode peper
- 1 zakje gepelde pistachenootjes ((55 g), grofgehakt)
- 1 zakje verse basilicum ((15 g), fijngesneden)
- 2 takjes munt (fijngehakt)
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bak verse pappardelle (koelverse pasta, 250 g)
- 100 g grano padano kaas (in flinters geschaafd (of bakje 100 g))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
- Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.
Tip:
De verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.

Tomatensaus (pomarola) maken
kookles
- 01:39 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 48 g
- vet 31 g