bewaar
Pappardelle met verse tomatensaus
Pappardelle met verse tomatensaus
bewaar

Pappardelle met verse tomatensaus

25 min. bereiden
1 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

trostomaten

1

rode peper

1 zakje

gepelde pistachenootjes

1 zakje

verse basilicum

2 takjes

munt

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 bak

verse pappardelle

100 g

grano padano kaas

Aan de slag

1

(ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.

2

Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.

algemeenDe verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.

Tomatensaus (pomarola) maken

Instructievideo - 01:39 min.