bewaar
Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette
Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette
bewaar

Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette

1 uur bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

1 zakje

bieslook

250 ml

olijfolie

1

rode ui

¼

chilipeper

½ zakje

munt

½ zakje

peterselie

2 eetlepels

rode-wijnazijn

3

courgettes

1 kilo

ongeschilde krieltjes

6 eetlepels

bloem

6

tilapiafilets

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • grillpan

Aan de slag

1

In vijzel bieslook fijnwrijven en met 6 el olie mengen, op smaak brengen met zout en peper. In kom ui met chilipeper, munt en peterselie omscheppen. Azijn met 4 el olie en zout en peper tot dressing kloppen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in lange dunne plakken snijden, plakken evt. halveren. Grillpan verhitten. Courgette met 2-3 el olie insmeren. In grillpan plakken op hoog vuur 5 min. grillen, halverwege keren. Courgette in schaal overdoen. Uimengsel en dressing erdoor roeren. Mengsel tot gebruik afgedekt bewaren.

2

Krielaardappels in 15 min. gaarkoken. Tilapia met zout en peper bestrooien en in bloem wentelen. In grote koekenpan 4 el olie verhitten. Vis in 6 min. gaarbakken, halverwege keren. Krielaardappels afgieten en met boter omschudden. Vis over zes warme borden verdelen en bieslookolie erover en eromheen druppelen. Courgettemengsel en krielaardappels ernaast serveren.