Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette

hoofdgerecht
6 personen
4
33
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje bieslook ((25 g), fijngeknipt)
- 250 ml olijfolie
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- ¼ chilipeper (verkruimeld)
- ½ zakje munt ((a 15 g), fijngesneden)
- ½ zakje peterselie ((a 30 g), grofgeknipt)
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 courgettes
- 1 kilo ongeschilde krieltjes ((pondjekriel), gewassen)
- 6 eetlepels bloem
- 6 tilapiafilets (vis)
- 25 g boter
Keukenspullen
- vijzel
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In vijzel bieslook fijnwrijven en met 6 el olie mengen, op smaak brengen met zout en peper. In kom ui met chilipeper, munt en peterselie omscheppen. Azijn met 4 el olie en zout en peper tot dressing kloppen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in lange dunne plakken snijden, plakken evt. halveren. Grillpan verhitten. Courgette met 2-3 el olie insmeren. In grillpan plakken op hoog vuur 5 min. grillen, halverwege keren. Courgette in schaal overdoen. Uimengsel en dressing erdoor roeren. Mengsel tot gebruik afgedekt bewaren.
- Krielaardappels in 15 min. gaarkoken. Tilapia met zout en peper bestrooien en in bloem wentelen. In grote koekenpan 4 el olie verhitten. Vis in 6 min. gaarbakken, halverwege keren. Krielaardappels afgieten en met boter omschudden. Vis over zes warme borden verdelen en bieslookolie erover en eromheen druppelen. Courgettemengsel en krielaardappels ernaast serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g