bewaar
Gebakken krieltjes met kruiden
Gebakken krieltjes met kruiden
bewaar

Gebakken krieltjes met kruiden

Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

ongeschilde krieltjes

4 el

traditionele olijfolie

7½ g

verse tijm

25 g

verse bieslook

20 g

verse platte peterselie

Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.

2

Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

variatietipOok lekker als salade.

Aardappelen bakken

Instructievideo - 02:06 min.