Gebakken krieltjes met kruiden
Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg ongeschilde krieltjes
- 4 el traditionele olijfolie
- 7½ g verse tijm (bakje 15 g)
- 25 g verse bieslook (bakje 25 g)
- 20 g verse platte peterselie (bakje 20 g)
Advertentie
Bereiden
- Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
- Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
variatietip:
Ook lekker als salade.

Aardappelen bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 10 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gebakken krieltjes met kruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken krieltjes met kruiden
- 1 kg ongeschilde krieltjes
Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- 7½ g verse tijm
- 25 g verse bieslook
- 20 g verse platte peterselie
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn.
Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
variatietip:
Ook lekker als salade.