Boerenomelet met gebakken krieltjes

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
67
Advertentie
Ingrediënten
- 60 g boter of margarine
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 1 zak krulslamelange (100 g)
- 1 doos eieren (vrije uitloop (6 stuks))
- 1 bakje verse bieslook ((25 g), fijngeknipt)
- 100 ml melk
- 1 zak Hollandse wokgroente (400 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bak in een koekenpan in ca. 25 g boter de krieltjes goudbruin en gaar in 20 minuten. Verdeel de sla over 4 borden.
- Klop de eieren los met de helft van de bieslook, melk en zout en peper naar smaak. Smelt de helft van de rest van de boter in een tweede koekenpan en roerbak hierin de helft van de wokgroenten in 5 minuten beetgaar. Schenk de helft van het eimengsel erover en laat dit stollen. Halveer de omelet in de pan en leg deze op 2 borden, op de sla. Bak zo nog een omelet.
- Schep de rest van de bieslook door de gebakken krieltjes en schep de krieltjes bij de omeletten op de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 38 g
- vet 20 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29