bewaar
Andijviesalade met tonijn
Andijviesalade met tonijn
bewaar

Andijviesalade met tonijn

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

tonijnstukjes

1 rijpe

avocado

3 eetlepels

citroensap

1 zakje

walnoten

3

bosuitjes

1

rode paprika

1

bruin stokbrood

1 zak

panklare andijvie

Aan de slag

Tonijnstukjes met vork loshalen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen. Walnoten grof hakken. Bosui in ringetjes snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Van stokbrood 4 sneetjes snijden, korst verwijderen en brood in blokjes snijden. In droge koekenpan met anti-aanbaklaag broodblokjes in 5 min. bruinbakken. In grote schaal andijvie en tonijn door elkaar scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Salade over vier borden verdelen. Avocado, walnoot, bosui en paprika erop leggen en broodblokjes erover strooien. Salade met rest van stokbrood serveren.