Andijviesalade met tonijn

Advertentie
Ingrediënten
- 2 blikjes tonijnstukjes (in light mayonaise, blikje a 185 g)
- 1 rijpe avocado
- 3 eetlepels citroensap
- 1 zakje walnoten (55 g)
- 3 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 bruin stokbrood
- 1 zak panklare andijvie (400 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnstukjes met vork loshalen. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen. Walnoten grof hakken. Bosui in ringetjes snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Van stokbrood 4 sneetjes snijden, korst verwijderen en brood in blokjes snijden. In droge koekenpan met anti-aanbaklaag broodblokjes in 5 min. bruinbakken. In grote schaal andijvie en tonijn door elkaar scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Salade over vier borden verdelen. Avocado, walnoot, bosui en paprika erop leggen en broodblokjes erover strooien. Salade met rest van stokbrood serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g