bewaar
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
bewaar

Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

15 min. bereiden
25 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pot

visfond

100 ml

witte vermout

2 eetlepels

olijfolie

1

sjalot

2

worteltjes

4

zwarte olijven zonder pit

1

citroen

2 eetlepels

verse peterselie

6

scholfilets

200 ml

crème fraîche

50 g

belegen kaas

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In wijde pan visfond en vermout op hoog vuur tot kwart van vocht inkoken. In pan olie verhitten. Sjalot, wortel, olijven en 1 el van vocht erdoor scheppen. Afgedekt in 3-4 min. zachtjes gaarsmoren. Citroen schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Van vuur af citroenrasp en peterselie door wortelmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in lengte halveren en inwrijven met zout, peper en citroensap. Wortelmengsel over brede kant van scholfilets uitspreiden. Vis oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In ingevette ovenschaal leggen. Crème fraîche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Saus over scholrolletjes schenken en kaas erover strooien. Scholrolletjes in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekookte aardappels en haricots verts of worteltjes.