Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

Advertentie
Ingrediënten
- ½ pot visfond (a 380 ml)
- 100 ml witte vermout (of witte wijn)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 2 worteltjes (in piepkleine blokjes)
- 4 zwarte olijven zonder pit (in stukjes)
- 1 citroen
- 2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
- 6 scholfilets
- 200 ml crème fraîche
- 50 g belegen kaas (geraspt)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- lage ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. In wijde pan visfond en vermout op hoog vuur tot kwart van vocht inkoken. In pan olie verhitten. Sjalot, wortel, olijven en 1 el van vocht erdoor scheppen. Afgedekt in 3-4 min. zachtjes gaarsmoren. Citroen schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Van vuur af citroenrasp en peterselie door wortelmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in lengte halveren en inwrijven met zout, peper en citroensap. Wortelmengsel over brede kant van scholfilets uitspreiden. Vis oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In ingevette ovenschaal leggen. Crème fraîche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Saus over scholrolletjes schenken en kaas erover strooien. Scholrolletjes in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekookte aardappels en haricots verts of worteltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 5 g
- vet 30 g