bewaar
Andijvie met aardappel en spekjes
Andijvie met aardappel en spekjes
bewaar

Andijvie met aardappel en spekjes

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

panklare tafelaardappelen

50 g

cashewnoten

1

gele paprika

50 g

boter

4

tartaartjes

½ duobakje

magere spekreepjes

3 eetlepels

zonnebloemolie

2 zakken

panklare andijvie

Aan de slag

Aardappels volgens gebruiksaanwijzing koken. Cashewnoten grof hakken. Paprika schoonmaken en snipperen. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in 8 min. rondom bruin en gaarbakken. In droge wok spek 1 min. op hoog vuur roerbakken. Olie toevoegen en verhitten. Paprika bij spek doen en 5 min. roerbakken. Andijvie in gedeelten toevoegen en roerbakken tot andijvie is geslonken. Met zout en peper op smaak brengen. Tartaartjes uit pan halen en warmhouden. Bij bakvet tartaartjes 2 kopjes water schenken en aanbaksels losroeren. Aardappels, tartaartjes en jus over vier borden verdelen. Andijvie ernaast scheppen en met cashewnoten bestrooien.