bewaar
Aardappel-andijvieschotel van Ilona
Aardappel-andijvieschotel van Ilona
bewaar

Aardappel-andijvieschotel van Ilona

30 min. bereiden
10 min. wachten
157waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen

50 g

boter

250 g

Provençaalse magere spekreepjes

2

rode uien

1 zak

gesneden andijvie

3

volkoren beschuiten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, ovenschaal ca. 20 x 20 cm, pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken enkook ze in 20 min. in water met zout gaar. Gietaf en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25 g boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken.

2

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de spekreepjes 4 min. in een koekenpan. Voegde ui toe en fruit 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper. 3 Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in de ovenschaal. Verkruimel de beschuiten in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak, sluit af en verkruimel ze met een deegroller. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in het midden van de oven en later een goudbruin korstje op komen.

tip

algemeenU kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min. in een oven van 200 °C.