bewaar
Broccolistamppot met pijnboompitten
Broccolistamppot met pijnboompitten
bewaar

Broccolistamppot met pijnboompitten

35 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 eetlepels

pijnboompitten

50 g

grano padano

1 zak

broccoliroosjes

600 g

kruimige aardappels

1 eetlepel

olijfolie

200 g

winterpeen

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

1 teentje

knoflook

250 ml

gezeefde tomaten

1 eetlepel

oregano

Aan de slag

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere roosjes snijden. 2 Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 20 min. afgedekt gaarkoken. Na 10-12 min. broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken. 3 Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. 4 Aardappel en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht grof stampen en over twee kommen verdelen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.