bewaar
Broccolistamppot met noten en geitenkaas
Broccolistamppot met noten en geitenkaas
bewaar

Broccolistamppot met noten en geitenkaas

Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van kaas.

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

900 g

diepvries broccoliroosjes

1 bosje

salade-ui

200 g

geitenkaas naturel 45+

80 g

saladenotenmix

1 el

gedroogde dragon

120 g

zongedroogde tomaten in pot

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van kaas.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de laatste 4 min. de bevroren broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli toe en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. om. Voeg kookvocht toe als de stamppot te droog is.

3

Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.