Broc­co­li­stamp­pot met no­ten en gei­ten­kaas

Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van geitenkaas.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van geitenkaas. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de laatste 4 min. de bevroren broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli toe en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. Voeg meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Broccolistamppot met noten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stamp­pot met no­ten en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar.

2
2
  • 900 g broccoliroosjes

Kook de laatste 4 min. de bevroren broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

3
3
  • 1 bosje salade-ui
  • 200 g geitenkaas naturel 45+

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas.

4
4
  • 80 g saladenotenmix

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 1 el gedroogde dragon

Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli toe en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree.

6
6
  • 130 g zongedroogde tomaten

Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. Voeg meer kookvocht toe als de stamppot te droog is.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.