Kipsalade met avocado
Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g kipfilet
- 25 g ongezouten roomboter (of margarine)
- 200 g verse Italiaanse pesto-dressing
- 125 g crème fraîche
- 2 avocado's
- 250 g cherrytomaten
- 75 g rucolaslamelange
- 8 verse basilicumblaadjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
- Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.
- Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 165 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Kipsalade met avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipsalade met avocado
- 600 g kipfilet
Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
- 200 g verse Italiaanse pesto-dressing
- 125 g crème fraîche
Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- 2 avocado's
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 250 g cherrytomaten
Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.
- 75 g rucolaslamelange
- 8 verse basilicumblaadjes
Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.