bewaar
Kipsalade met avocado
Kipsalade met avocado
bewaar

Kipsalade met avocado

Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.

20 min. bereiden
218waarderingen

Ingrediënten

8 personen

600 g

kipfilet

25 g

ongezouten roomboter

200 g

verse Italiaanse pesto-dressing

125 g

crème fraîche

2

avocado's

250 g

cherrytomaten

75 g

rucolaslamelange

8

verse basilicumblaadjes

Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

2

Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.

3

Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.