bewaar
Patésoesjestoren met balsamicosiroop
Patésoesjestoren met balsamicosiroop
bewaar

Patésoesjestoren met balsamicosiroop

30 min. bereiden
25 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

8 personen

75 g

roomboter

zout

90 g

bloem

3

eieren

1 dl

balsamicoazijn

1 dl

rode port

150 g

(bruine)basterdsuiker

125 ml

slagroom

250 g

roompaté

25 g

gepelde pistachenoten

Dit heb je nodig

  • spuitzak

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pan met dikke bodem 1 1/2 dl water met boter en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen. Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst. Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken. Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken. Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen. Op taartrooster laten afkoelen. Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en mengsel ca. 5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus. Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen. Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen. Overdoen in spuitzak. Elk soesje vullen met patéroom. Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten. Pistachenoten erover strooien.

Soezenbeslag maken

Instructievideo - 01:59 min.