bewaar
Roggebroodhapje met biet en zalm
Roggebroodhapje met biet en zalm
bewaar

Roggebroodhapje met biet en zalm

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 el

(olijf)olie

1 el

citroensap

1 el

knoflookbieslook

1 el

kappertjes

1

gekookte biet

2 sneetjes

licht roggebrood

1 el

mayonaise

1 bakje

gerookte zalmblokjes

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpje Ø 3 cm

Aan de slag

Klop in een kom de olie en het citroensap tot een dressing. Schep in een andere kom de bieslook, de kappertjes en ½ el dressing door elkaar. Snijd de biet in 8 plakjes en steek er met een uitsteekvormpje 8 rondjes uit. Leg de plakjes in de citroendressing. Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en bestrijk dun met de mayonaise. Verdeel de plakjes biet en de zalmblokjes erover. Schep het bieslookmengsel erop.