Roggebrood met zalm & venkelmayonaise
Een lekker zalmhapje gaat er altijd in. Ideaal als lunchgerecht of borrelhap.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 5 el Zaanse mayonaise
- 1 tl gemalen venkelzaad
- ½ el citroensap
- 250 g gekookte bietjes
- 250 g warmgerookte zalmfilets
- 4 sneetjes ongesneden roggebroden
- ½ bakje tuinkers
Advertentie
Bereiden
- Meng de mayonaise met het venkelzaad, citroensap, peper en eventueel zout.
- Snijd de bietjes in dunne plakjes en verdeel de zalm in stukken.
- Besmeer het roggebrood met de venkelmayonaise en verdeel de rode biet en zalm erover. Garneer met de tuinkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 20 g
waarvan suikers 4 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 600 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Roggebrood met zalm & venkelmayonaise
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roggebrood met zalm & venkelmayonaise
- 5 el Zaanse mayonaise
- 1 tl gemalen venkelzaad
- ½ el citroensap
Meng de mayonaise met het venkelzaad, citroensap, peper en eventueel zout.
- 250 g gekookte bietjes
- 250 g warmgerookte zalmfilets
Snijd de bietjes in dunne plakjes en verdeel de zalm in stukken.
- 4 sneetjes ongesneden roggebroden
- ½ bakje tuinkers
Besmeer het roggebrood met de venkelmayonaise en verdeel de rode biet en zalm erover. Garneer met de tuinkers.