bewaar
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
bewaar

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd!

35 min. bereiden
1079waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1½ kg

romatomaat

70 g

tomatenpuree

3

kippenbouillontabletten

1 liter

kraanwater

250 g

mascarpone

100 g

verse rode pesto

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.

2

Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef. Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.

3

Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel over de kommen. Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.

tip

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Instructievideo - 02:59 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.