Toast met pittige kaas en wijngelei

borrelhapje
8 personen
3
19
Advertentie
Ingrediënten
- 400 ml rode wijn
- 1 takje tijm (van plantje of uit zakje)
- 1 eetlepel suiker
- 3 blaadjes witte gelatine
- 1 plakje fourme dambert (of andere blauwaderkaas, ca. 200 g)
- 3 ciabattina's (voorgebakken)
Keukenspullen
- lage schaal, met olie ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In ruime pan wijn met takje tijm en suiker aan de kook brengen. Wijn op laag vuur tot helft laten inkoken. Gelatine 5 min. in koud water weken. Pan van vuur nemen, tijm verwijderen, wijn iets laten afkoelen. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme wijn laten oplossen. Wijn in schaal schenken en in koelkast minimaal 3 uur tot gelei laten opstijven.
- Ovengrill of oven op 200 °C voorverwarmen. Kaas in plakken snijden. Van ciabattina's zijkanten afsnijden en broodjes met scherp mes in flinterdunne plakken snijden. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Uit oven nemen en laten afkoelen. Wijngelei op werkblad storten en in flinters snijden. Toastjes met kaas beleggen en garneren met wijngelei.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g