bewaar
Toast met pittige kaas en wijngelei
Toast met pittige kaas en wijngelei
bewaar

Toast met pittige kaas en wijngelei

30 min. bereiden
3 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 ml

rode wijn

1 takje

tijm

1 eetlepel

suiker

3 blaadjes

witte gelatine

1 plakje

fourme dambert

3

ciabattina's

Dit heb je nodig

  • lage schaal, met olie ingevet

Aan de slag

1

In ruime pan wijn met takje tijm en suiker aan de kook brengen. Wijn op laag vuur tot helft laten inkoken. Gelatine 5 min. in koud water weken. Pan van vuur nemen, tijm verwijderen, wijn iets laten afkoelen. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme wijn laten oplossen. Wijn in schaal schenken en in koelkast minimaal 3 uur tot gelei laten opstijven.

2

Ovengrill of oven op 200 °C voorverwarmen. Kaas in plakken snijden. Van ciabattina's zijkanten afsnijden en broodjes met scherp mes in flinterdunne plakken snijden. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Uit oven nemen en laten afkoelen. Wijngelei op werkblad storten en in flinters snijden. Toastjes met kaas beleggen en garneren met wijngelei.