Chocoladetruffels

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- ovenschaal (Ø 23 cm)
Advertentie
Bereiden
Breek de chocolade in stukken. Doe de chocolade in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Schep het chocolademengsel in de ovenschaal en laat al omscheppend afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Dompel een dessertlepel in heet water en schraap grote krullen uit het truffelmengsel. Zeef de cacao en bestuif de krullen. U kunt het truffelmengsel ook in gelijkmatige blokjes snijden en door de gezeefde cacao wentelen. Serveer de truffels op een schaaltje.
Tip:
U kunt de truffels een dag van tevoren bereiden. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Laat de truffels voor serveren in 15 min. op kamertemperatuur komen.

Ganache maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 135 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Chocoladetruffels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chocoladetruffels
- 200 g pure chocolade
- ½ bekertje verse slagroom
Breek de chocolade in stukken. Doe de chocolade in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
- 50 g ongezouten roomboter
Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Schep het chocolademengsel in de ovenschaal en laat al omscheppend afkoelen.
Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Dompel een dessertlepel in heet water en schraap grote krullen uit het truffelmengsel.
Zeef de cacao en bestuif de krullen. U kunt het truffelmengsel ook in gelijkmatige blokjes snijden en door de gezeefde cacao wentelen.
Serveer de truffels op een schaaltje.