Chocoladetruffels

borrelhapje
16 stuks
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 50 g zachte roomboter
- 6 eetlepels poedersuiker
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
- Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
Tip:
Variaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.

Ganache maken
instructievideo
- 01:43 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 100 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g