In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.
Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen
- algemeenWinterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.
Gerelateerde recepten
Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

nagerecht
4 personen
300 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.
algemeen:Winterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zakje hazelnoten
1 citroen
600 ml vanille slagroomyoghurt
1 zakje vanillesuiker
250 g frambozen