bewaar
Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen
Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen
bewaar

Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

15 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

hazelnoten

1

citroen

600 ml

vanille slagroomyoghurt

1 zakje

vanillesuiker

250 g

frambozen

Aan de slag

In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.

algemeenWinterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.