Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje hazelnoten ((65 g), fijngehakt)
- 1 citroen
- 600 ml vanille slagroomyoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g frambozen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In droge koekenpan hazelnoten bruin roosteren. Hazelnoten op bordje laten afkoelen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve citroen uitpersen. In kom yoghurt met citroenrasp, 1 el citroensap en hazelnoten door elkaar roeren. Yoghurt minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen. In zeef frambozen voorzichtig wassen en goed laten uitlekken. Hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes scheppen en frambozen erover verdelen. Garneren met wat geraspte citroenschil.
Tip:
Winterse variatie: Ook in de winter een lekker toetje met bijvoorbeeld partjes mandarijn of stukjes verse peer als alternatief voor frambozen. Of neem ingevroren frambozen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 24 g
- vet 19 g