Roodfruitcoupe met witte-chocoladeroom

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g aardbeien (in vieren)
- 250 g frambozen
- 125 g bramen
- 150 g witte chocolade
- 125 ml slagroom
- ½ liter roomyoghurt aardbei
Keukenspullen
- dunschiller
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom aardbeien, frambozen en bramen voorzichtig door elkaar scheppen. Boven steelpan 100 g chocolade in stukjes breken. Steelpan in pan met kokend water hangen en chocolade al roerend laten smelten. In andere kom slagroom bijna stijf kloppen. Gesmolten chocolade er voorzichtig door spatelen. Van rest van chocolade met dunschiller krullen schaven. Yoghurt over vier coupes verdelen en fruit erop leggen. Chocoladeroom erop scheppen. Garneren met chocoladekrullen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 46 g
- vet 30 g