Witte chocoladetaartjes met frambozen
bewaar
bewaar

Witte chocoladetaartjes met frambozen

0 min. bereiden
30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek er rondjes van 8 cm uit. Bekleed holtes van de vorm met een deegrondje.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg in elk holletje een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taartjes 20 minuten. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en bak de taartjes nog 8 minuten. Laat de taartjes in de vorm afkoelen.

Vul een bak met koud water en ijsblokjes. Verwarm de slagroom. Neem het pannetje van het vuur en laat de stukjes chocolade al roerend in de room smelten. Zet het pannetje in de bak met ijswater en blijf roeren tot het mengsel zalfachtig wordt. Klop het mengsel met de handmixer op de laagste stand tot je een geultje in de room kunt trekken.

Verdeel driekwart van de frambozen over de deegbakjes. Schep de chocolademousse erop. Laat alles nog ca. 30 min. opstijven. Garneer de taartjes met de achtergehouden frambozen.

algemeenBasisrecept zoet taartdeeg: Meng in een kom 225 g bloem met 2 eetlepels fijne tafelsuiker en een mespunt zout. Voeg 150 g koude boter in stukjes toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels. Roer 2 eidooiers met 1 eetlepel water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte chocoladetaartjes met frambozen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig