bewaar
Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes
Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes
bewaar

Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes

20 min. bereiden
3 uur wachten
85waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 blaadjes

witte gelatine

2 pakken

bitterkoekjes

250 ml

slagroom

1 eetlepel

oploskoffie

3 eetlepels

(walnoten)olie

¼ pakje

chocolade mokkaboontjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Aan de slag

In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine bitterkoekjes fijnmalen. In kom slagroom stijf kloppen. Door slagroom 300 g bitterkoekjes spatelen. In steelpan 75 ml water aan de kook brengen. Koffiepoeder erin oplossen. 3 el koffie en walnootolie door rest van bitterkoekjes mengen. Gelatine uitknijpen en al roerend in rest van hete koffie oplossen. Gelatinemengsel door roommengsel roeren. Bitterkoekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandrukken. Roommengsel erover uitstrijken. Garneren met rand van mokkaboontjes langs buitenrand van taart. In koelkast taart ca. 3 uur laten opstijven.