Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

nagerecht
4 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bak Malaga-roomijs (1 liter)
- 1 reep witte chocolade (100 g)
- 1 reep pure chocolade (100 g)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- (IJs ca. 30 minuten van tevoren uit diepvries nemen en zacht laten worden.) Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen. IJs opnieuw invriezen.
- Pure of bittere chocolade in stukken breken. In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren. Koffiepoeder erin oplossen. IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen. Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 64 g
- vet 39 g