bewaar
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
bewaar

Kersenkwarktaart met bessen-druivensap

Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart.

20 min. bereiden
3 uur wachten
67waarderingen

Ingrediënten

10 porties

10 blaadjes

witte gelatine

500 g

kersen

100 ml

dubbeldrank bessen & druiven

500 g

volle kwark

175 g

witte basterdsuiker

250 ml

slagroom

200 g

almond cookies

100 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • keukenmachine

Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart.

Aan de slag

1

Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 min. Was de kersen. Verwijder ondertussen uit 1/3 van de kersen de pit (met kersenontpitter). Pureer in de keukenmachine. Verwarm in een pannetje zachtjes de dubbeldrank.

2

Knijp de gelatine goed uit. Los al roerend op in het van het vuur afgehaalde bessensap. Laat het mengsel afkoelen. Roer in een kom de kwark, het gelatinemengsel, de kersenpuree en de suiker door elkaar.

3

Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Smelt de boter. Verkruimel in een keukenmachine de cookies en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in.

4

Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad.

5

Zet de rest van de kersen met steeltjes rechtop op de bovenkant van de kaart. Laat de kaart in de koelkast ca. 3 uur opstijven.

variatietipDit recept kunt u als basis voor uw eigen kwarktaart gebruiken. Varieer met het fruit: frambozen, rode bessen, aardbeien, bramen en/of blauwe bessen. Varieer ook met het vruchtensap: kies eens voor een andere dubbeldrank of neem versgeperst sinaasappelsap. En in plaats van volle kwark is vanillekwark of fruitkwark ook heerlijk.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.