bewaar
Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas
Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas
bewaar

Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas

35 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

bloemkool

2 kleine

varkenshaasjes

4 eetlepels

olie

3 cm

verse gemberwortel

75 g

ongezouten cashewnoten

1 zakje

verse koriander

2 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Aan de slag

Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden. Bloemkool in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Varkenshaasjes in dunne plakjes snijden en met keukenpapier droogdeppen. In wok helft van olie verhitten en vleesplakjes, indien nodig in 2 porties, in 3 min. al omscheppend gaarbakken. Vlees op bord scheppen en met zout en peper bestrooien. Rest van olie in wok verhitten en gemberreepjes 30 sec. fruiten. Bloemkoolroosjes toevoegen en 3 min. roerbakken, 100 ml water erbij schenken en aan de kook brengen. Bloemkool afgedekt op laag vuur in 10 min. beetgaar koken. Af en toe omschudden. Deksel van wok nemen en vuur hoog draaien. Varkenshaas en cashewnoten door bloemkool scheppen en geheel nog 1 min. op hoog vuur bakken. Koriander toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Schotel over vier borden verdelen. Lekker met pittig gekruide couscous.