Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip

240 kcal

5 min. bereiden

3.3/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 pecannoten

    pecannoten

  • 0.5 komkommer

    komkommer

  • 0.5 zakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 0.25 theelepel grof zeezout

    grof zeezout

  • 0.25 zwarte peperkorrels

    zwarte peperkorrels

  • 0.25 theelepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 4 eetlepels witte wijn

    witte wijn

  • 5 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 1 kalfsoester

    kalfsoester

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • vijzel


2004 nr. 14 - 't heerlijk avondje

Aan de slag

  1. Pecannoten in droge koekenpan kort roosteren en laten afkoelen. Komkommer schillen, in de lengte in achten snijden en zaadlijsten verwijderen. Blad van peterselie fijnhakken. In vijzel pecannoten met zeezout en peperkorrels fijnstampen. Mosterd, peterselie en wijn toevoegen en geheel tot smeuïge massa roeren. Olie druppelsgewijs toevoegen en met stamper door notenmassa wrijven. Peterseliedipsaus overdoen in kommetje. Kalfsoester in 8 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en vleesstukjes hierin in 3-4 min. op hoog vuur gaarbakken. Aan elk satéstokje stukje kalfsvlees prikken. Komkommerrepen rechtop in borrelglas zetten. Vleesspiesjes op schaal leggen, komkommer en peterseliedipsaus ernaast zetten.

Wat vond je van dit recept?

Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig