bewaar
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
bewaar

Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip

5 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

pecannoten

½

komkommer

½ zakje

verse peterselie

¼ theelepel

grof zeezout

¼

zwarte peperkorrels

¼ theelepel

grove mosterd

4 eetlepels

witte wijn

5 eetlepels

olijfolie

1

kalfsoester

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • vijzel

Aan de slag

Pecannoten in droge koekenpan kort roosteren en laten afkoelen. Komkommer schillen, in de lengte in achten snijden en zaadlijsten verwijderen. Blad van peterselie fijnhakken. In vijzel pecannoten met zeezout en peperkorrels fijnstampen. Mosterd, peterselie en wijn toevoegen en geheel tot smeuïge massa roeren. Olie druppelsgewijs toevoegen en met stamper door notenmassa wrijven. Peterseliedipsaus overdoen in kommetje. Kalfsoester in 8 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en vleesstukjes hierin in 3-4 min. op hoog vuur gaarbakken. Aan elk satéstokje stukje kalfsvlees prikken. Komkommerrepen rechtop in borrelglas zetten. Vleesspiesjes op schaal leggen, komkommer en peterseliedipsaus ernaast zetten.