bewaar
Gekarameliseerde ananas met gemberijs
Gekarameliseerde ananas met gemberijs
bewaar

Gekarameliseerde ananas met gemberijs

25 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

½ liter

vanilleroomijs

4 bolletjes

stemgember

1 eetlepel

gembersiroop

4 eetlepels

donkere basterdsuiker

1 theelepel

Chinees vijfkruidenpoeder

1 rijpe

ananas

25 g

ongezouten boter

Aan de slag

1

(tot 1 dag tevoren): Roomijs op kamertemperatuur iets zacht laten worden. Gemberbolletjes fijnhakken. Gehakte gember en gembersiroop door ijs mengen. IJs terug in vriezer plaatsen en minstens 1 uur opnieuw laten bevriezen.

2

In kom basterdsuiker met vijfkruidenpoeder mengen. Ananas schillen en in de lengte in kwarten snijden. Harde kern wegsnijden en kwarten in de lengte in drie repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter laten smelten. Ananasrepen erin leggen, bestrooien met basterdsuiker. Ananas 2-3 min. bakken en eventueel tussentijds keren, tot suiker stroperig is en ananas goudbruin en warm is. IJs uit vriezer nemen. Ananasrepen over vier dessertborden verdelen en met ijsschep krullen van gemberijs ernaast scheppen.

tip

algemeenZachtgeworden en opnieuw ingevroren ijs kan uit hygiënische overwegingen niet meer lang bewaard worden. Maak dit dessert daarom hooguit de dag tevoren.