bewaar
Geflambeerde ananas
Geflambeerde ananas
bewaar

Geflambeerde ananas

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

geraspte kokos

1

ananas

3 eetlepels

boter

3 eetlepels

lichtbruine basterdsuiker

½ theelepel

kruidnagelpoeder

4 eetlepels

rum

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden. Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik. In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen. Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken. Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen. Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen. Alcoholdamp aansteken. Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien. Serveren met vanilleroomijs.

algemeenIn plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.