Geflambeerde ananas

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 ananas
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- 4 eetlepels rum (Gall&Gall)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden. Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik. In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen. Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken. Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen. Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen. Alcoholdamp aansteken. Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien. Serveren met vanilleroomijs.
Tip:
In plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 26 g
- vet 13 g