bewaar
Gebakken ananas met peperijs
Gebakken ananas met peperijs
bewaar

Gebakken ananas met peperijs

10 min. bereiden
40 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

vanilleroomijs

½ el

zwarte peperkorrels

1

verse ananas

2 el

suiker

25 g

roomboter

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • appelboor

Aan de slag

Ontdooi het ijs in 20 min. Stamp ondertussen de peperkorrels grof in de vijzel. Schep de peper door het zachte ijs en vries 20 min. in. Snijd de ananas in 8 plakken. Snijd de schil van de plakken, maar laat 1 plak ongeschild. Steek de harde kern uit de ananas met een appelboor of een mes. Snijd alle plakken ananas in 4 parten. Bestrooi ze met suiker. Verhit de boter in de koekenpan en bak de ananas op halfhoog vuur in 5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Verdeel de warme ananas zonder schil over de coupes. Schep het peperijs erop. Garneer met de ongeschilde stukken ananas.

tip

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.